П`ятниця, 19.04.2024, 03:53
Вітаю Вас Гість | RSS

КПНЗ "Міський Центр Еколого-естетичної творчості дітей та юнацтва"

Головна » 2018 » Листопад » 18 » Конгрес "Живи, Земле"
21:50
Конгрес "Живи, Земле"

Наш дім, Земля, — невеличка планета у безкінечному просторі. Щоб підтримувати помешкання в чистоті та зберегти від ушкоджень, ми маємо докласти чимало зусиль, втім, виходить поки що навпаки…

16 листопада 2018 року на базі ЧНУ (кафедра екології та біомоніторингу ЧНУ ім. Ю. Федьковича ) з метою активізації екологічного руху на Буковині, вивчення стану навколишнього природного середовища і пошук шляхів його поліпшення, а також привернення уваги місцевої влади, державних та громадських організацій до локальних екологічних проблем Чернівецьким обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді було проведено обласний учнівський екологічний конгрес "Живи, Земле".

Згідно програми та положення Конгресу, проведена робота в наступних номінаціях: «Загальні екологічні проблеми», «Охорона рослинного світу», «Охорона тваринного світу», «Природоохоронні території».

Учасниками Конгресу стали переможці першого етапу, учні закладів загальної середньої освіти, члени шкільних лісництв, гуртків юних екологів, юних друзів природи та інших учнівських об'єднань закладів позашкільної освіти районних відділів освіти Буковини та об’єднаних територіальних громад, які займаються питаннями вивчення стану навколишнього природного середовища та пошуками шляхів його поліпшення.

У своїх роботах діти торкнулися проблем використання альтернативних методів виготовлення паперу, екологічних проблем малих річок, оцінки стану ґрунтового покриву, небезпеки поширення карантинних рослин, проблему появи слизняка іспанського та нових підходів до вирішення проблем із відходами та інших. Виступи учнів довели, що в закладах загальної середньої та позашкільної освіти області в рамках провадження освітньої діяльності значна увага приділяється дослідницькій та практичній роботі з проблем екології та охорони оточуючого середовища.

Підвівши підсумки, журі визначило (попередньо) переможців

 

ДРУГЕ МІСЦЕ:

    1. В номінації «Природоохоронні території»:
  • Ковальчук Кароліну, ученицю 9 класу Погорілівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Заставнівського району, вихованку гуртка «Юні рослинники» Заставського ЕНЦУМ (керівник Пітик М.І., науковий консультант Чорней І.І.).

 

ТРЕТЄ МІСЦЕ:

    1. В номінації «Охорона тваринного світу»:
  • Бойчук Марину, ученицю 9 класу Бабинського НВК Заставнівського району (керівники: Гринчук М.Д., Колісник М.Г.);

 

Удостоєні відзнаки Управління екології та природних ресурсів за активну еколого-просвітницьку діяльність та плідну роботу у сфері охорони та раціонального використання природних ресурсів Буковини:

  • Візнюк Олександра, учениця 9 класу Кулівецького НВК (керівник Лісова О.Б.);
  • Дзівідзінська Тетяна, учениця 9-А класу Кадубовецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Заставнівського району (керівник Дзівідзінська Н.П.);
  • Спіжавка Юрій, учень 6 класу Товтрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Заставнівського району (керівник Спіжавка М.В.);

Під час захисту дитячих робіт керівники гуртків, вчителі шкіл, які допомагали учням готувати роботи на конкурс, працювали у Червоній залі центрального корпусу ЧНУ ім. Ю. Федьковича з викладачами ЧНУ, де підводили підсумки та аудит міжнародних та обласних проектів в рамках кластеру «ЧОЦЕНТУМ – ВУЗ – ЗЗСО». Від Заставнівського району ділилась своїми наробками Пітик М.І. – вчитель біології Погорілівського ЗЗСО.

Переглядів: 379 | Додав: Eco6475 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 13
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0