П`ятниця, 26.04.2024, 10:18
Вітаю Вас Гість | RSS

КПНЗ "Міський Центр Еколого-естетичної творчості дітей та юнацтва"

Головна » 2018 » Травень » 5 » Юннат Заставнівщини на престижному міжнародному конкурсі Stockholm Junior Water Prize
15:25
Юннат Заставнівщини на престижному міжнародному конкурсі Stockholm Junior Water Prize

Щороку влітку до Стокгольму з’їжджається молодь з цілого світу, щоб взяти участь у найпрестижнішому водному конкурсі Stockholm Junior Water Prize (SJWP), переможцю якого вручає нагороду особисто Її Королівська Високість Кронпринцеса Швеції Вікторія.

Основна мета конкурсу – залучити якнайбільше дітей до вирішення проблем забруднення водних ресурсів, нестачі питної води, раціонального її використання. Україна з 2005 року є учасником Міжнародного молодіжного конкурсу «Стокгольмський юнацький водний приз». Організатором національного етапу Міжнародного конкурсу «Stockholm Junior Water Prize» під назвою «Всеукраїнський юнацький водний приз» є громадська організація ВГО «УВТ «ВотерНет».

Конкурс відбувається в два етапи. Спочатку учні висилають проект електронною поштою на адресу організаторів, які подають ці роботи на розгляд журі. Після відбору членами журі 30-40 робіт, їх автори приїжджають в Київ для захисту роботи. Важливим критерієм відбору є самостійність виконання роботи конкурсантом.

З 16 по 21 квітня 2018 року в м. Києві відбувся фінал конкурсу, який проходив в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», який є співорганізатором конкурсу.

Учень 9 класу Малокучурівського НВК Дутчак Богдан вирішив спробувати свої знання та вміння і взяв участь у цьому конкурсі під керівництвом вчителя біології Дупешко Н. М. І недаремно. Його робота ввійшла в 5-ку кращих робіт конкурсу. За свою працю Богдан нагороджений грамотою та призом – флешкою. Нелегкою була боротьба. 200 робіт було подано на конкурс. Відібрано було лише 38. В конкурсі взяли участь студенти ліцеїв, гімназій, спеціалізованих шкіл… Тим і терпка перемога.

А напередодні цього конкурсу Богдан повернувся із Києва, де 13-14 квітня став учасником ІІ етапу Всеукраїнської екологічної олімпіади наукових проектів з охорони довкілля «DreamECO» (конкурс міжшкільних наукових проектів з питань захисту довкілля), що проходив на базі Національного еколого-натуралістичного центру. Олімпіада націлена на те, щоб показати як сучасна молодь підготовлена для вирішення екологічних проблем. Вона дозволила юним екологам поділитися своїми думками та ідеями як захистити навколишнє середовище, зберегти його чистим та охайним для наступних поколінь, зосередитися на стійкості для кращого завтрашнього дня. Серед відібраних проектів, які взяли участь в DreamECO, робота учня 9 класу Малокучурівського НВК Дутчака Богдана, керівник вчитель біології Дупешко М.М.- його тема «Оцінка ефективності власноруч виготовлених приладів для крапельного поливу». У запеклій боротьбі він виборов срібну медаль і приз – сенсорний телефон. Змагання проводились у вигляді постерного захисту. До складу журі входили науковці, викладачі біології, географії, хімії, фізики та екології провідних навчальних закладів Києва. Церемонія закриття і нагородження переможців відбувалася у актовій залі НЕНЦ. Юні екологи довели, що творча молодь вирішить екологічні проблеми України, якщо буде розвивати і популяризувати свої ідеї на рівні країни та у Європі.

Подяку від організаторів конкурсу отримали також керівник науково-дослідницьких робіт Богдана Дупешко Наталія Миколаївна, вчитель біології Малокучурівського НВК.

Вітаємо юного науковця з перемогою. Наснаги тобі і творчих злетів. Ми гордимося тобою!

Переглядів: 330 | Додав: Eco6475 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 13
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0